Как се включва телефон без бутон Power?

Развалено копче на телефона не винаги означава, че е време да смените устройство. Днес ще Ви подскажем как да включите и да ползвате телефон с развалено копче за включване.

Как се включва телефон без бутон Power? Съвети:

1. Заменете повреденото копче за включване с тънък предмет

Ако бутонът за включване на Вашия телефон е паднал, можете да го замените като натиснете гумичката с клечка за зъби или карфица. Ако проблемът е свързан не само с външната част на копчето, четете нататък.

2. Свържете телефона си към USB порта на компютъра

1. Как се включва телефон без бутон Power?

При някои телефони това ще предизвика автоматично включване на устройството.

3. Използвайте комбинация от бутони и свържете телефона към USB порта на компютъра

2. Как се включва телефон без бутон Power?

Ако само свързването на телефона към USB порта на компютъра, не помага, опитайте това:

Задръжте едновременно двете копчета за силата на звука (Volume UP и Volume Down). След това без да пускате бутоните свържете телефона си към USB порта на компютъра. Ако апаратът има физическо копче Home, натиснете го и го задръжте за около минута. Ако не, задръжте само бутоните за звука. След това пуснете всички копчета.

Ако екранът се включи и върху него видите командата „Включи“ / „Рестартирай“ (reboot system now), изберете я и телефонът Ви ще се включи.

Как да продължите да използвате телефона, ако бутонът Power не работи?

3. Как се включва телефон без бутон Power?

Ако сте успели да включите телефона, можете да прехвърлите функцията за включване към друго копче. За тази цел изтеглете приложението Power Button to Volume Button. Благодарение на него, ще можете да включвате телефона вместо от бутона за включване, от бутона за сила на звука. Имайте предвид обаче че когато това приложение работи, батерията в телефона Ви ще пада по-бързо.

Можете да изберете и програмата Gravity Screen, благодарение на която всеки път, когато вдигнете телефона си или го извадите от джоба си, екранът ще се активира автоматично. Ако приберете или оставите устройството, приложението ще го изключи.

Програмата използва вградените в телефона сензори – жироскоп и акселерометър, така че може да разпознава кога използвате смартфона си и кога не.

Надяваме се, че съветите ни са Ви помогнали да решите проблема и въпреки повредата сега можете безпроблемно да се наслаждавате на своя телефон.

Калъфи за телефони проверка

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.00 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.