Какъв калъф защитава най-добре телефона?

Калъфите за телефони са от решаващо значение за това как ще изглежда самото устройство. Освен да покажат стил и индивидуалност, да бъдат модерни и актуални, те имат и други важни функции. 

Какви са видовете калъфи за телефон?

1. Какъв калъф защитава най-добре телефона?

Изборът на идеалния аксесоар изисква малко търпение и повече внимание към отделните детайли. Когато знаете точно какво търсите, лесно ще се ориентирате в разнообразието от видове. А те основно са:

1. Тип книга 

На външен вид изглеждат точно като книга или тефтер и пазят телефона от всички страни. Те са стилни и елегантни и поемат удара при падане, така че дисплеят да не пострада. Могат да се поставят на всякакви мобилни устройства, без значение каква операционна система използват. Удобно се превръщат в стойка за смартфона, ако искате да не го държите в ръце, докато гледате някакво видео съдържание.

2. Бъмпери 

Те обхващат устройството отстрани, а понякога и отзад, като осигуряват надеждна защита при удари, надраскване и други нарявания. Имат удобни отвори за камера, зареждане на батерия и бутони. От etuo горещо ги препоръчват на всеки, който работи на открито или в екстремни условия.

3. С капак

Те предпазват най-добре екрана и са удобни, ако ги носите в чантата или джоба. Вярно е, че с тях нямате бърз достъп до екрана, но ако често сте навън или сте родител на палаво дете и обичате да се забавлявате заедно, са напълно подходящи за вас.

4. Тип портфейл 

Подобни са на тези с капака, но предлагат допълнителни екстри като джобове за карти. Някои от тях имат и блокиращ материал против скимиране на карти. Ако притежавате такъв аксесоар няма нужда да носите портфейла си с вас, когато искате да се разтоварите от ежедневните принадлежности.

5. Прозрачни 

Тези стандартни калъфи обхващат всички ръбове и ъгли на телефона и по този начин съчетават защита и стил. Същевременно не оставят нищо скрито и така дизайнът на мобилното устройство остава видим по всяко време. 

На пазара има стотици аксесоари за смартфони – водоустойчиви, силиконови, бронирани, дървени, коркови и други, които отговарят на специфичните нужди и предпочитания на всеки. 

Как да изберем калъф според телефона си?

Тези аксесоари са предназначени да пазят устройствата при изпускане, от ожулване или чупене. Те обаче отдавна са се превърнали и в моден аксесоар, така че се предлагат в най-различни цветове, модели и материали, от които са изработени. Калъфът за смартфон трябва да бъде удобен, защото е важно как се чувствате, докато е в ръцете ви. Задължително трябва да бъде с големина и размери, които отговарят на вашия модел телефон, за да имате достъп до всички бутони на устройството.

Следващият критерий е цената. Има скъпи, които залагат на уникален дизайн. Налични са и по-евтини варианти, като силиконовите кейсове, които покриват гърба на телефона. Освен тях има най-различни варианти с апликации, с течност и блестящи частици брокат и много други. 

Моделите трябва да бъдат с доказано качество и многофункционалност, споделят от онлайн магазина на etuo.bg, като колекциите трябва да се обогатяват постоянно.

Кои видове калъфи защитават най-добре?

Колкото по-издръжлив е материалът, от който е направен калъфът за телефон, толкова по-защитен е смартфонът. Висока сигурност предлагат кожените аксесоари, тези тип портмоне, както и бронираните – алуминиеви и хибридни удароустойчиви. За екрана са подходящи скрийн протекторите, чието защитно фолио пази от пръстови отпечатъци и драскотини. За да изберете подходящата защита за вашия смартфон трябва да се съобразите с начина си на живот, колко често го използвате и при какви условия. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.