Какъв телефон да купя през 2022 г.?

Когато избираме телефон, искаме да сте сигурни, че ще открием устройство с отлични параметри, които гарантират добра производителност и предлагат адекватни камери.

Кои са новите модели телефони за годината

1. Какъв телефон да купя през 2022 г.?

Последните модели, лансирани от флагманите Apple, Samsung и Xiaomi, вече са на пазара. През 2022 ще имаме възможност да купим първия Samsung Galaxy S21 FE и Samsung Galaxy S 22, както и новия Asus ROG Phone 6. Сред големите премиери на 2022 се определят тези на Apple iPhone SE 2 или SE Plus и на Huawei Mate 50. Всички, които следят технологичното развитие сред смартфоните, тръпнат в очакване на Pixel 7 и разбира се – iPhone 14. Също толкова голям през 2022 е интересът към софтуерните надстройки iOS 16 и Android 13. Какъвто и модел да изберем, защитата на устройството ни ще бъде гарантирана от калъфите за смартфони на онлайн магазин etuo.

Какви подобрения в смартфоните да очакваме през 2022?

През 2022 ще видим повече сгъваеми телефони. Техните усъвършенствания ще бъдат в посока подобряване на функциите им и крачка към спад в цените. Скъпоструващите сгъваеми смартфони засега отчитат ниски продажби, но отдавна се очаква цените им да започнат да вървят надолу. Друга важна подробност, която очакваме от производителите на мобилни устройства през 2022 е всички нови модели да бъдат с 5G модеми, за да са в синхрон с продължаващото в световен мащаб нашествие на мобилните мрежи от пето поколение. През годината ще се появят смартфони, които успешно ще се справят със създаването на видеоклипове, благодарение на Snapdragon 8 Gen 1 чипа. Това ще е началото на внедряването на 8К видео резолюцията в мобилните телефони. 

Отново с помощта на новото поколение процесори Snapdragon на Qualcomm, през 2022 актуална ще стане друга любопитна функция, така наречената „винаги включена“ камера. При нея се залага на възможността да се използват различни функции на камерата, без да се налага устройството да се отключва. Така ще бъде възможно сканирането на различни QR кодове, без да се активират съответните приложения, както и да се прави лицево разпознаване, за да се включва екрана само с поглед. 

Големите премиери през 2022, които ще приковат вниманието с новости, са на Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi. Следете новините в блога на etuo, за да научавате първи подробности за вълнуващите събития. 

Как да избера най-подходящия за мен?

Разнообразието в света на смартфоните е толкова голямо, че човек може да се загуби в него, търсейки най-подходящия телефон. Често се случва едно и също устройство да бъде едновременно харесвано от едни и неодобрено от други потребители. За да сте сигурни, че ще продължите да обичате смартфона си и след като го купите, трябва да сте сигурни, че сте избрали правилния за вас модел. Ето на какво да обърнете внимание:

• операционната система – ще трябва да решите коя платформа предпочитате, дали подредената iOS, или пълната с функционалности Android;

• дисплей – добре е да се отличава с хубави цветове, малка консумация на енергия, здравина, прилична големина и качество като цяло;

• камерите – актуално е телефоните да са с повече от една камера и да имат различни режими за снимки;

• производителност – това са процесорът и оперативната памет, която трябва да е поне 2GB, за да отваря нормално различни приложения;

• паметта – 32GB е наистина минимум, при който телефонът може да работи нормално и да съхранява някакви файлове все пак;

• батерията – колкото повече харчат хардуерът и дисплеят, толкова по-мощна трябва да бъде батерията;

Факт е, че старите телефони се ъпдейтват по-рядко. Ако държите винаги да използвате най-новия софтуер, трябва да се насочите към последно излезлите устройства от висок клас. От etuo.bg сме убедени, че когато имате ясни критерии, ще откриете подходящото за вас устройство.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.