Каква външна батерия да избера

Външни батерии или преносими зарядни са устройства за зареждане на смартфони, слушалки, камери, таблети и др. След като се появяват на пазара, смартфоните бързо станаха популярни сред потребителите. Това се дължи на усъвършенстването на технологиите в тях – всяко следващо поколение става по-функционално от предишното, но производителите рядко увеличават капацитета на батерията. Тук външните устройства вършат чудесна работа, според наши специалисти от etuo.

Те са оборудвани с USB, micro USB, понякога и USB Type-C. Към зареждането могат да бъдат включени адаптери с различни конектори. Има безжични модели преносими зарядни устройства. Достатъчно е да поставите телефона върху него и той ще започне да се зарежда.

Какви външни батерии се срещат на пазара

1. Каква външна батерия да избера

Ако имате нужда от евтино и компактно устройство, което ще ви помогне при неочаквано изключване на телефона, изберете измежду бюджетни модели с нисък капацитет – дори и този да не може да зареди напълно вашия смартфон, но няма да останете без комуникация в критичен момент.

В случай че вашият смартфон поддържа режим на бързо зареждане и искате външната батерия също да се зарежда по-бързо, изберете измежду модели, които поддържат бързо зареждане. За да можете да заредите напълно вашия смартфон 1-2 пъти, разгледайте модели до 10000 mAh. За да определите колко пъти може да зареди телефона ви, увеличете капацитета на телефона с 35% и разделете преносимия капацитет с полученото число.

Пътуването далеч от цивилизацията ще изисква външна батерия с голям капацитет. За да можете да зареждате не само смартфон, но и таблет или лаптоп, избирайте между модели с увеличен капацитет и възможност за зареждане с високо напрежение. Имайте предвид, че списъкът с напрежения за зареждане включва и необходимото за вашия лаптоп или таблет.

На какво трябва да обърнем внимание при избор

На пазара можете да откриете различни марки, които предлагат продукти за нуждите на всеки. Обърнете внимание на големината на вашата батерия, както и часовете за зареждане и устройствата, които можете да включите към нея. Можете да се възползвате от различни функции, като да зареждате няколко техники едновременно, в зависимост от модела им. 

Запознайте се с характеристиките на продукта, който искате да закупите, и сравнете данните с тези на вашите устройства, които ще зареждате с него. За удобство от предната страна на Power bank-а са поставени индикатори, които показват нивото на заряд. С тях можете да разберете колко дълго още заряд има в нея.

Как да изберем правилната преносима батерия

От онлайн магазин etuo.bg сме ви подготвили няколко характеристики, на които да обърнете внимание и които със сигурност ще ви улеснят в избора:

• капацитет – най-важната характеристика, която определя колко дълго може да осигури енергия на определен телефон. Казано по-просто, това е животът на външната батерия без допълнително презареждане. Основното правило – за удобна употреба той трябва да бъде поне 2 пъти по-голям от капацитета на смартфона или другите техники, които ще зареждате;

• размер и тегло – златното правило – колкото по-голям е капацитетът и колкото повече портове има, толкова по-голям ще бъде нейният размер. Изберете продукта според вашия режим на използване на смартфон или таблет. Едно е крехко момиче, което просто иска да седи в социалните мрежи и да чати с човек за един-два часа. И съвсем различно е, когато любител на туризъм или искате да слуша музика в гората с клипове в YouTube за два-три дни;

• дизайн – не е толкова важен, но пък не върви да загрозите визията с груб предмет, който ще носите със себе си. В днешно време има наистина много видове външни батерии, които могат да бъдат в най-разнообразни форми.

Цените на тези продукти зависят най-вече от мощността и вида устройство, което ще изберете.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.