Какви са недостатъците на iPhone

iPhone е линия от смартфони, произведени от Apple, която е известна и предпочитана по цял свят. Те са елегантни и особено популярни с качеството на камерите си.

Екосистемата им също е прочута – ако имате айфон, вероятно ще закупите MacBook, а не лаптоп с Windows. Това е така, защото, когато въведете контакт на телефона си, той автоматично се намира и на вашия iPad, вашия MacBook и вашия iMac.

Въпреки многото им екстри, заради които са толкова успешни, айфоните имат и своите недостатъци.

Цени

Какви са недостатъците на iPhone

Цената на iPhone е висока, което означава, че трябва да платите повече отколкото за Android или други системи, които предлагат подобни функции. Айфоните са и скъпи за смяна особено ако се счупят или бъдат откраднати.

Дизайн

Тези, които търсят вълнуващ нов външен вид за смартфоните си, може да останат разочаровани от айфоните. Новите им версии предлагат минимални разлики в потребителския хардуер по отношение на иновации в дизайните – началният екран продължава да изглежда по същия начин, със същите икони както винаги. Има горна лента, която продължава да съществува в новите модели и да отнема от видимостта на екрана.

 

Памет

Има специфични характеристики, направени специално за iOS приложенията, които стават много тежки за мобилното устройство. Ако искате да играете игри, ще имате съществено по-малко памет на разположение, защото те обикновено са по няколко гигабайта.

Айфонът има ограничено място за съхранение, което, ако се напълни, прави телефонът много бавен. Ако искате повече памет за вашето устройство, може да се наложи да закупите iCloud. Тези смартфони не се доставят със слотове за SD карти, така че най-вероятно ще ви трябва скъпа версия с по-висока вътрешна памет. Ако не искате да доплащате, може да се наложи да изтриете приложения, което е също неудобно.

Бързо изтощаване на батерията

Друг недостатък на iPhone е, че има проблемна производителност на батерията в сравнение с други устройства и заради това трябва да се зарежда често.

Ограничен брой налични приложения

Въпреки че има над един милион различни приложения за iPhone, все още липсват определени такива, които съществуват за телефоните с Android. 

Съображения за сигурност

На много хора данните им са били откраднати поради хакване на iCloud, резервна система, която iPhone използва за съхраняване на информация.

Друг проблем на функциите за сигурност е, че ако забравите паролата си или имате проблеми с Touch ID, процесът на тяхното възстановяване е дълъг и сложен.

Прегряване

Айфоните лесно прегряват особено ако използвате твърде много приложения наведнъж или играете игри за дълги периоди от време.

Имат и проблеми в студеното време – батерията им пада по-бързо.

Ограничен брой опции за теглене

Ако искате да изтеглите нови песни, филми, телевизионни предавания или игри, само Appstore ще позволи закупуването на тези елементи на iPhone. Приложенията, направени за iOS, трябва да отговарят на няколко спецификации, които повишават разходите им за разработка и ги прави скъпи за крайния купувач.

Платформата работи само на устройства, произведени от компанията, което води до някои ограничения. Дори и да харесвате някоя допълнителната функция, която всяко друго устройство извън компанията предлага, не можете да я използвате, тъй като iOS работи само на хардуери от фабриката на Apple.

Решения

Почти всички от изброените недостатъци имат решения:

• дизайнът – онлайн магазини като etuo.bg предлагат множество калъфи, които да разнообразят облика на айфона ви;

• паметта – iPhone предлага iCloud или Google Photos, което съхранява всичките ви спомени безплатно;

• ефективността на батерията – насочете се към iPhone X или по-нови модели;

• прегряването – от iOS 11 нататък се адресират някои от тези оплаквания с актуализация, която позволява на айфоните да станат по-ефективни;

• лесно чупливите екрани – специалистите от etuo препоръчват да закупите аксесоари, които да помогнат със защитата на вашия айфон – протектори за екран.

калъфи за телефони погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.