Какво да направим, когато екранът на телефона ни свети постоянно?

Екраните на мобилните устройства светват по подразбиране при получаване на всевъзможни известия (нотификации). Ако дисплеят на смартфона ви се стартира без конкретна причина, може да има проблем с операционната система или хардуера. Причината за това може да са и някои уеб приложения.

В тази кратка статия ще ви дадем няколко практични съвета как да се справите с подобен тип неизправности.

Неизправна операционната система

1. Какво да направим, когато екранът на телефона ни свети постоянно?

Операционната система на телефона контролира различни функции на устройството, включително светването на екрана при получаване на дадена нотификация. Грешки в операционната система или генерирани от потребителя проблеми, които обикновено са резултат от предварително извършено вкореняване, могат да доведат до самостоятелно светване на дисплея.

В този случай единствено възстановяването на фабричните настройки на телефона може да помогне.

Проблем с уеб приложение

2. Какво да направим, когато екранът на телефона ни свети постоянно?

Някои уеб приложения, включително Фейсбук и другите социални медии, периодично изпращат известия до вашия смартфон за актуализации. В резултат на това екранът на GSM апарата ви може да светне. За да разрешите проблема, отидете в настройките на мобилния апарат и в раздела за приложенията изключете известията за отделните програми.

Хардуерен проблем

3. Какво да направим, когато екранът на телефона ни свети постоянно?

При някои смартфони проблемът с неконтролираното светване на подсветка на екрана се дължи на натрупване на мръсотия в самото оборудването. Например прахът и нечистотиите, които се натрупват в порта за зареждане, могат да попречат на процеса на захранване.

Това от своя страна води до непредизвикано включване на екрана. За да се справите с тази неизправност, трябва добре да почистите всички портове на вашия смартфон с помощта на сгъстен въздух или четка за зъби.

Понякога проблемът със спонтанното светване на подсветката на дисплея на телефона се получава като резултат от механична неизправност. В такъв случай можете да опитате да отстраните повредата сами или да потърсите професионална помощ от специализиран сервиз.

С този последен съвет завършва и нашата кратка и, надяваме се, поучителна статия, с която се опитваме да помогнем на тези от вас, които имат проблем с непредизвиканото светване на екрана на смартфона. Ако намирате написаното от нас за интересно и полезно, ви каним да се абонирате за нашия блог, където публикуваме информативни материали за мобилни устройства и технологии.

В случай че имате нужда от първокласни принадлежности за телефона си, можете да разгледате нашите актуални оферти за оригинални закалени стъкла, фолиа, предпазни калъфи, зарядни, силови банки за захранване (power banks), докинг станции, телефонни държачи за кола, преносими тонколони, слушалки и много други GSM аксесоари.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.