Какво да направите, ако телефонът не чете картата с памет?

MicroSD картите са изключително практични, защото дават възможност за разширяване на вътрешната памет на телефона. За съжаление, понякога се случва телефонът ни да не чете правилно картата с памет. В днешната статия описваме най-често срещаните проблеми с microSD картите и ви предлагаме как да се справите с тях.

Ситуация 1. Чипът на microSD картата е замърсен

Причината за проблемите при четенето на картата с памет най-често се свързват с натрупан прах и мръсотия върху нейната повърхност. Опитайте се внимателно да почистите металната зона на картата с мека микрофибърна кърпа, напоена с вода. След това, когато картата е суха, я поставете обратно в своя смартфон.

Ситуация 2. Контактите в microSD гнездото са огънати

Честото поставяне и изваждане на картата с памет от телефона може да доведе до огънати контакти в слота за SD карта. Погледнете в слота за microSD и опитайте отново да изправите контактите (например, с клечка за зъби).

Ситуация 3. Възникнали грешки в картата с памет

1. Какво да направите, ако телефонът не чете картата с памет?

Понякога причината за проблемите с картата е повредена файлова система. Форматирайте картата с памет, като изберете "Настройки на телефона" и след това раздела "SD карта и памет на телефона". Изберете „деинсталиране на SD карта с памет“ и „Форматиране на SD карта с памет“. Моля, обърнете внимание, че форматирането ще изтрие всички файлове, съхранени на картата.

Ситуация 4. Картата е заразена с вирус или шпионски софтуер

2. Какво да направите, ако телефонът не чете картата с памет?

Има случаи, когато причината за проблемите с картата с памет се дължат на вирус. В такава ситуация, поставете microSD картата във вашия компютър и я сканирайте със специализиран антивирусен софтуер.

Карти памет погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.