Какво да направите, когато телефонът се изключи и се включи сам?

Явление, което за съжаление доста често се среща от потребителите на устройства с Android, е автоматичното изключване и включване на смартфоните. Проблемът обикновено е причинен от грешка в софтуера или хардуера. В днешното ръководство ви предлагаме решение на този неприятен бъг.

Решаване на проблеми със захранването

1. Какво да направите, когато телефонът се изключи и се включи сам?

Прекъсването на захранването е по-често свързано със софтуера, отколкото с хардуера, така че първо трябва да проверим за софтуерни грешки.

• Системата може да блокира и телефонът да се изключи вследствие на инсталиране на десетки приложения наведнъж или при използване на проблемни плъгини Widgets. Ако са възникнали грешки по време на използване на софтуера, моля, премахнете проблемното приложение.

• Добра идея е да проверите дали е налична най-новата версия на софтуера на вашия телефон.

• Ако температурата на батерията е твърде висока При над 60 градуса, смартфонът може да се изключи. В този случай деактивирайте всички работещи приложения, включително тези във фонов режим. След това изчакайте, докато устройството се охлади и проверете дали горните действия са били успешни. За да предотвратите прегряване на GSM апарата, не забравяйте да изберете правилния калъф за него - с необходимите изрези за конектори и компоненти.

2. Какво да направите, когато телефонът се изключи и се включи сам?

* Снимката е взета от tech.wp.pl

Ако използването на горните методи не помага, то най-вероятно има проблем с хардуера. Захранването обикновено се изключва, когато контактната точка между батерията и телефона е повредена. Причината може да е мръсотия или увредена батерия.

В този случай най-ефективният метод е да извадите батерията и да почистите контактите със суха кърпа. Ако след рестартиране на устройството проблемът продължава, това означава, че телефонът е бил повреден механично (напр. в резултат на удар или намокряне), поради което са пострадали компонентите на смартфона. В тази ситуация препоръчваме посещение в доказан сервиз за ремонт на мобилни устройства.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.