Какво да правим, ако приложенията в телефона ни се изключват от само себе си?

Потребителите на смартфони често имат проблем с приложения, които се изключват от само себе си. Какви са причините за тази грешка и какво да направим, за да избегнем тези аварии? Ще научите от днешния пост.

Причините за спонтанното изключване на приложения:

1. Проблеми с мобилната мрежа – често приложенията са зависими от интернет връзката, затова ако Вашата безжична мрежа не е стабилна, могат да се появят проблеми.

2. Грешки в приложението – ако в приложението е настъпила грешка, поправянето ѝ може да изисква автоматично изключване на програмата. Уверете се, че постоянно актуализирате своите приложения, защото създателите им добавят поправки за избягване и премахване на грешки към ъпдейтите.

3. Прекомерно натоварване на процесора и неправилно използване на паметта – този проблем обикновено засяга потребителите на смартфони, които инсталират много приложения на своето устройство. Това често води до нестабилност и грешки в приложенията.

Решения на проблема със спонтанното изключване на приложение:

приложения

1. Актуализирайте приложението, което се изключва – отворете приложението Google Play Магазин, отидете на иконата с три чертички, след което натиснете „Настройки“. Изберете приложението, което искате да актуализирате или изберете автоматична актуализация на всички приложения.

2. Освободете памет в телефона – големият брой приложения запълва пространството на смартфона Ви. Ако в устройството Ви започва да липсва място, изтрийте приложенията, които не използвате от дълго време. В Google Play Магазина можем да сортираме програмите според датата на последното им използване. Достатъчно е да отворите приложението Google Play, да изберете „Моите приложения“ и да натиснете „Инсталирани“. Там, в горната част на интерфейса, ще видите филтъра „Последно използвани“, чрез който можете да отделите необходимите приложения от ненужните.

3. Изчистване на кеша и данните на приложението – от време на време трябва да изчиствате кеша и данните на приложението, които се натрупват в телефона Ви. Отидете в „Настройки“ на телефона си и отворете раздела „Приложения“. От списъка с наличните програми намерете и изберете приложението, което спонтанно се изключва. След това отворете функцията „Памет“ и намерете опцията „Изчистване на данните“ и „Изчистване на кеша“.

Калъфи за телефони проверка

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.