Какво да правим, ако телефонът ни блокира?

Ако блокира телефон със сменяема батерия, просто извадете батерията, за да рестартирате устройството и то да заработи отново. При смартфоните с unibody дизайн обаче нещата са малко по-различни. Как да се справите с проблема с телефон, който не реагира на команди и не е със сменяема батерия? Ето няколко съвета!

Какво да правим, когато блокира телефон с Android?

Когато телефон с Android не реагира, трябва да извършите меко нулиране на устройството. Повечето смартфони с тази операционна система (Samsung HTC, Xiaomi, LG или Huawei), се рестартират по следния начин:

1. Какво да правим, ако телефонът ни блокира?

1. Задръжте едновременно бутона за включване и бутона за увеличаване на звука за около 10-15 секунди.

2. Когато на екрана се появи логото на производителя, това означава, че телефонът се рестартира и трябва да изчакате известно време.

3. Когато телефонът се включи, можете отново да използвате устройството.

Някои модели телефони с Android се рестартират по малко по-различен начин. Така че ако описаният начин не работи, опитайте следните комбинации:

2. Какво да правим, ако телефонът ни блокира?

1. Задръжте натиснат бутона за включване за около 15 секунди. Когато на екрана се появи логото на производителя и телефонът се рестартира след известно време, това означава, че процесът е бил успешен.

2. Ако и това не помогне, опитайте да задържите едновременно бутоните за включване и намаляване на звука за около 10-15 секунди.

Какво да правим, когато блокира телефон с iOS?

3. Какво да правим, ако телефонът ни блокира?

Ако вашият iPhone се е повредил, тогава, както при телефоните с Android, трябва да го рестартирате. За да направите това, следвайте стъпките по-долу:

1. Задръжте бутона за събуждане и бутона Home едновременно, за около 10 секунди.

2. Когато на екрана се появи логото на Apple, това означава, че iPhone се рестартира.

3. Когато устройството се изключи и включи отново, ще можете да го използвате.

Както виждате, рестартирането на смартфон не е сложно, така че когато телефонът Ви не Ви слуша, ще можете да се справите с проблема по всяко време.

Калъфи за телефони

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.00 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.