CHRISTMAS SALE Намаления до -50% | виж повече »

Какво да правим, когато телефонът не показва входящите повиквания?

Някои от хората, използващи телефони с Android, се изправят пред следния проблем – екранът на смартфона не се активира при входящо обаждане. Освен това телефонът не дава звуков сигнал за повикването. Потребителят разбира за обаждането едва след отключването на смартфона, а понякога е необходимо дори отварянето на приложението за избиране на номера. Как да поправим тази грешка в устройството?

Каква е причината телефонът да не показва входящите обаждания?

Проблемът с липсата на сигнал за входящи повиквания засяга телефони с Android, например на марка Xiaomi. Причините и решенията на този проблем са различни в зависимост от генерацията на устройството. Обикновено са свързани с проблеми при актуализация, изтеглянето на приложения, които пречат на правилната работа на приложението „Телефон“ или случайна промяна на настройките от потребителя на смартфона.

Инструкцията за възстановяване на сигналите за входящи повиквания може да се различава при телефоните от стара и нова генерация. Най-голяма е разликата при смартфони с операционна система Android преди версия Pie и телефоните със система Android 10. Някои настройки могат да се различават и в зависимост от интерфейса в даден модел телефон. Обикновено обаче те работят по подобен начин и се различават само по конкретни опции в настройките.

Настройки на входящи повиквания – как да включим показването им на телефона?

1. Какво да правим, когато телефонът не показва входящите повиквания?

За да настроите показването на входящи повиквания трябва да дадете на приложението „Телефон“ необходимите права за известяване при получаване на обаждания. Ако имате смартфон с операционна система Android и тя не показва входящи повиквания, използвайте инструкцията по-долу. За тази цел:

преминете към основните настройки на телефона,

отворете настройките на приложението,

намерете приложение „Телефон“ в списъка,

изберете приложение „Телефон“ и преминете към информация за приложението (малка буква „i“ в ъгъла на дисплея),

изберете опция „Известия“,

променете приоритета на входящите обаждания на „висок“ със звуков сигнал и вибрация, така и с известие на екрана на смартфона,

уверете се, че новите настройки са потвърдени.

Не получавам входящи обаждания на телефони с Android Pie и Android 10 – какво да правя

2. Какво да правим, когато телефонът не показва входящите повиквания?

Отстраняването на проблеми с показването на входящи повиквания на телефон с Android 10 е подобно като за предишните версии на тази операционна система. Притежателите на телефони с Android 9.0 Pie и Android 10 трябва да следват следните инструкции:

намерете приложението „Телефон“ в настройките,

преминете към информация за приложението,

изберете опция „Известия“,

изберете от списъка „Входящи обаждания“,

в раздела „Информация за приложението“ посочете висок приоритет за известията и изберете уведомяване за повикването със звук и известие на екрана.

Надяваме се нашата инструкция да Ви е помогнала да решите проблема и че вече получавате входящи обаждания. Ако телефонът Ви продължава да не показва входящи повиквания, посетете офис на Вашия оператор или в оторизиран сервиз. Не можем да решим сами всички проблеми с телефона си, понякога те се дължат на по-сериозни грешки. Не забравяйте преди да дадете телефона си на сервиз да направите резервно копие за безопасност.

Калъфи за телефони

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.