Какво е бъмпер за телефон?

За хората, които обичат екстремните изживявания и водят активен начин на живот, за спортуващите и работещите на открито, е важно да опазят смартфона си здрав и цял, по време на своите занимания. Бъмперът е това защитно средство, което може да спаси мобилното устройство при падане от над метър височина.

За какво служи бъмперът за телефон?

1. Какво е бъмпер за телефон?

Бъмпер (bumper) е полезен аксесоар, който предпазва смартфона при удар, изпускане и надраскване. В буквален превод от английски означава броня и неговото предназначение е точно такова – да защити телефона от наранявания. Поставя се отстрани на апарата, като го обгражда достатъчно плътно, държи го здраво и не позволява да получи белези и повреди, когато попадне под външно въздействие. Освен страниците на телефона бъмперът може да обхване и гърба, като по този начин защитата му става двойна.

При поставянето му трябва да внимавате да е точно по канта на телефона, като същевременно да не е много разтеглив. Тези аксесоари са подходящи за телефони с прави ъгли, като е препоръчително да ги комбинирате с предпазни фолиа или друг вид протектори

Какви видове се предлагат?

За разлика от останалите калъфи за телефони, бъмперите с тяхната форма на рамка се произвеждат предимно от мек силикон, за да могат да поемат удари и бързо да възвръщат обичайното си състояние. Има обаче още видове, като много производители предлагат модели от пластмаса, гума, алуминий и дори по-нетрадиционни от дърво. Повечето от тях са със специален механизъм за заключване на рамката, който играе ролята на предпазител и улеснява монтирането и свалянето им. 

Има сполучливи варианти, които комбинират твърд материал с по-мек отвътре, каквото е съчетанието на алуминий със силикон. От онлайн магазина на etuo предлагат да разгледате стандартните бронирани кейсове, които са с отлично съотношение цена-качество и премиум бъмперите, които са двуслойни, със силиконова основа и здрава алуминиева рамка. Ако искате още по-голяма сигурност обърнете внимание на моделите, които са подсилени в ъглите с допълнителни въздушни възглавници. Така ще сте спокойни, че те ще поемат голяма част от удара при евентуално произшествие.

Как да изберем подходящ bumper?

Изборът на такъв предпазен аксесоар е толкова важен, колкото и покупката на самото устройство. Ако се чудите как да прецените кой е подходящият за вас, следвайте тези съвети:

1. Преценете каква защита ви трябва

С какво се занимавате и обичайно колко сте внимателни, когато ползвате смартфона си. След като решите дали държите на по-скъп аксесоар от утвърдена марка или искате по-бюджетен вариант, лесно ще намерите подходящ модел.

2. Доколко ви вълнува дизайнът

Дали предпочитате по-семплите принадлежности или искате на всяка цена да блеснете и да направите впечатление. Ако сте силно изразени индивидуалисти и обичате да се откроявате, бъмперите предлагат доста екстравагантни решения. При тях ограничение в цветовете няма, като започват от пастелни и тъмни и стигат до сигнално жълти и ярко розови, с ушички или друг декоративен елемент.

3. Преди да купите защитния аксесоар, го изпробвайте на телефона си

Той трябва да е напълно съвместим с него. Не трябва да е прекалено обтегнат, нито да стои хлабаво. Вижте дали имате свободен достъп до всички бутони и функции на устройството особено ако сте избрали бъмпер с гръбче, освен с рамка. Всички отвори и прорези трябва да съвпадат напълно. Когато го видите на смартфона си и го усетите в ръката си, със сигурност ще знаете дали това е вашият модел.

Във всеки ценови клас има качествени продукти – избирайте сред тях, съветват от etuo.bg, за да си гарантирате повече сигурност за телефона. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.