Какво е докинг станция?

Въпреки факта, че производителите непрекъснато разширяват функционалността на своите устройства, някои потребители все още може да имат нужда от допълнителни екстри. Докинг станцията е модерно устройство, което значително ще подобри възможностите, независимо дали става дума за лаптоп, таблет, смартфон или компютър. Ние от онлайн магазин etuo ще ви разкрием някои от предимствата на тези джаджи за телефон, които можете да вземете на страхотни цени от нас.

Какво е докинг станция

1. Какво е докинг станция?

Това е специален помощник, предназначен да свързва преносими устройства и да разширява техните възможности. С нейна помощ можете да извършите зареждане на джаджи, да прехвърляте мултимедиен трафик към външни източници на възпроизвеждане, като високоговорители или компютър. Обикновено се правят под формата на стойка с вграден порт за зарядно, както и изходи за различни конектори.

Използвайки докинг станцията, можете да зареждате телефона, таблета или смарт часовника си и едновременно с това да възпроизвеждате видео или музика, управлявайки със специално дистанционно управление. Може да бъде свързана още и към монитор или дори компютър и да работи чрез него. Всъщност многофункционална мултимедия ще превърне смартфона или таблета в пълноценен компютър.

За какво служи докинг станцията за телефон

Много собственици на смартфони са сигурни, че докинг станцията е просто голямо зарядно, което има за цел да улесни своя потребител. Но всъщност има и много други предимства, от които можете да се възползвате. Елегантната стойка заема място на работния плот и човек може да използва свързаните към нея зарядни устройства по всяко време.

Днес можете да закупите усъвършенствана система, която комбинира функциите на зарядно, будилник, часовник, музикален център и също така ви позволява да захранвате няколко различни типа телефони едновременно. Всичко зависи от нуждите на конкретния потребител. За да управляват цялата тази икономия, много модели са оборудвани със специално дистанционно управление. Друга концепция е, когато смартфонът се използва на границата между телефон и десктоп. Някои марки са оборудвани с порт, който ви позволява да свържете вашия телефон към компютъра, което улеснява синхронизирането.

Има системи, които могат да комбинират устройство с нормална клавиатура, мишка и пълноразмерен монитор, като по този начин го превръщат в пълен заместител на лаптоп. За да работи цялата тази система, ще трябва да инсталирате специални драйвери. Също така дизайнът на дока може да включва устройство, в което можете да съхранявате снимки, музика и друга информация, вместо допълнителни карти памет или модул за свързване към локална мрежа.

Какви видове докове ще откриете

Защо имаме нужда от докове? Такива устройства се използват с различни цели. На първо място, всички са разделени на две големи категории:

1. Оригинални докинг станции

Това са модели, които са създадени за главни устройства от специална марка. Или обратното, когато се създава докинг станция за техника от определена марка. Проблемът с тях е, че не са сдвоени с други видове. Те могат да работят само с телефони и лаптопи от същата марка, в противен случай няма да функционират правилно.

2. Универсални докинг станции

Те са подходящи за различни типове главни устройства и приемат джаджи от различни производители. По правило те са оборудвани с много различни портове, така че всякакви уреди да могат да бъдат свързани към тях. В същото време може да са по-малко функционални от оригиналните поради факта, че е невъзможно да се комбинира една и съща функционалност за различни видове технологии.

Сред разнообразните видове можете да откриете както кабелни, така и Wireless модели на сайта ни на etuo.bg.

калъфи за телефони погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.