Какво е скрийн протектор за телефон?

Дисплеят на телефона е най-застрашен от надраскване или напукване при изпускане, а подмяната му е едно от най-скъпите пера в поддръжката на устройството като цяло. За да сте сигурни, че ще остане здрав и цял, поставете скрийн протектор срещу случайни наранявания.

Какво е скрийн протектор за смартфон?

1. Какво е скрийн протектор за телефон?

Големите производители на смартфони често показват в рекламните си послания колко са издръжливи техните дисплеи. Това, че са по-устойчиви на драскане и удар, не означава, че не са изложени на риск. Всички видове смартфони имат нужда от screen аксесоар, който е още един допълнителен слой защита.

Аксесоарите за телефони са изключително важни, напомнят от etuo.bg, а скрийн протекторите са от първостепенно значение за чувствителните дисплеи. Те са важно допълнение към всяко устройство, като се грижат за целостта на екрана.

Какви видове скрийн протектори ще откриете на пазара?

Има изобилие от тях, като основните видове са два:

1. Фолио

То е добре познато от близкото минало и служи за най-ниската защита на екрана. Представлява тънък лист от пластмаса, който ако успеете да поставите правилно, образува прозрачен слой върху екрана. Напълно незабележимо е, не променя цветовете и по никакъв начин не влияе на сензорната чувствителност. Пази телефона от надраскване, предимно от монети или ключове, ако го държите в джоба си. Няма високо защитно покритие, но пък цената му е най-ниска. 

С по-високо ниво на сигурност са пластмасовите протектори от термопластичен полиуретан, който материал е по-мек и еластичен и осигурява пълна прозрачност на екрана, както и безпроблемно боравене с бутоните на него. При по-сериозен удар обаче не са надеждни.

2. Закалено стъкло

Скрийн протекторите от закалено стъкло са по-здрави и не променят формата си под натиск. Лесно се поставят и също толкова лесно при износване можете да ги отлепите и подмените с нови. На пипане са най-близо до естестествено усещане за контакт с дисплея. Това стъкло няма нищо общо с домашната стъклария, която използваме в бита. Макар и леко, то може да бъде огънато, а самото закаляване го прави много издръжливо. Някои модели имат специално покритие за отблъскване на ултравиолетовите лъчи, което осигурява перфектна видимост във всякакви условия.

Сред най-актуалните предложения на пазара са нано протекторите, които освен че имат висока степен на защита от драскане и чупене, добавят невероятен бляскав ефект към визията на всеки смартфон. Тайната им е в течния силиконов диоксид, който след като се постави, се втечнява. Така той образува здрав защитен слой с висока степен на твърдост, която ще срещнете изписана като 9Н. Обозначението е съпоставка с твърдостта на най-здравия стандартен молив, по-точно с неговия графит.

Как да изберем най-подходящия скрийн протектор?

Стъклените са добра и надеждна защита за всеки смартфон, като те могат да бъдат плоски или извити, както и 3D, 5D или 9D в зависимост от извивката на дисплея. Когато търсите подходящия скрийн аксесоар, съобразете се с модела на вашия телефон, какво ниво на защита искате, каква визия ви харесва и разбира се, колко пари сте готови да платите. Следва да го съобразите и с кейса или калъфа, ако вече имате такъв аксесоар.

Какъвто и да изберете, преди да го поставите стъклото, трябва да бъде идеално почистено, без грапавини, петна и полепнали частици, предупреждават от екипа на онлайн магазин etuo. Скрийн аксесоарът ще ви предостави желаната степен на закрила за устройството ви, но ако не сте внимателни и грижовни към него и най-силната и скъпа защита няма да е достатъчно ефикасна.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.