Колко време издържа батерията на iPhone?

При избор на нов смартфон едно от нещата, на които обръщаме внимание е издръжливостта на батериите, тъй като от нея зависи времето, през което ще можем да използваме телефоните си. Батериите на последните поколения Айфон притежават издръжливост от доста повече часове спрямо предходните модели. Това се дължи главно на големината им. Не по-малко значим фактор за издръжливостта е степента на натоварване на iPhone. От потреблението зависи периода на употребата на тази част от телефоните. Понякога на потребителите им се налага пестене на енергия чрез така наречения режим на икономичност. По-новите модели Айфон могат да използват безжично зареждане, което е чудесна възможност за безкабелно зарядно в колата.

С какви батерии разполагат iPhone моделите

1. Колко време издържа батерията на iPhone?

Като цяло айфон е проектиран да осигурява незабравимо преживяване на потребителите. Това се дължи на съвременните технологии, които се използват при производството му и важи за всички компоненти на телефона, в това число и батериите. Те се дефинират като електрическо устройство, което превръща химическата енергия в електрическа.

Биват никел-кадмиеви, които се характеризират с необходимост от разреждане поне веднъж месечно, тъй като в противен случай не се постига пълен капацитет на заряда. Това е и причина към днешна дата те да не се използват в съвременните смартфони.

Никел-металхидридните батерии преодолеят недостатъците на предходния вид. Те работят благодарение на алкален електролит, което осигурява отличен цикъл на зареждане.

Литиевите се характеризират с липса на така наречения „ефект на паметта“. Това означава, че не се налага чакане до напълно разреждане, за да се заредят. Те са основно два вида – литиево-полимерни и литиево-йонни. Последните се използват в производството на iPhone.

Какви са предимствата на литиево-йонните батерии

Характеризират се със значително по-малки размери и висока електропроводимост спрямо по-старите видове. В следващите редове ние от онлайн магазин etuo.bg ще ви запознаем с предимствата им:

•Бързо зареждане – от Епъл вграждат този вид в производството на айфон, тъй като те за доста кратък период от време достигат високи проценти от капацитета на зареждане. Не би могло с точност да се определи времето за този процес, защото то е различно за различните модели iPhone. Достигайки 80% от капацитета, режимът на зареждане се забавя, понеже отслабва електрическия поток. Това е съвсем целенасочено – по този начин се удължава животът на електрическото устройство;

•Безопасност за устройството – при производството на iPhone тази е една от главните характеристики, на която залагат от Apple. Литиево-йонните устройства притежават защита, която предпазва от експлозия при зареждане на максимална мощност;

•Голяма електрическа плътност – тази характеристика е главната причина за по-дългия живот на литиево-йонните устройства и по-ниското им тегло.

Кога е време да сменим батерията на телефона

Всеки е чувал израза „живот на батерията“. Това е времето, през което тя работи, преди да се нуждае от презареждане. Цикълът на живот пък е времето на работа, преди да се наложи да бъде сменена. Това се определя от химическата ѝ възраст. Тъй като iPhone устройствата притежават множество функции, ние от etuo препоръчваме смяната на този важен компонент да се случва поне на две години, в противен случай рискувате с нейното остаряване да се промени функционалността на айфона ви. Съветваме ви да залагате само на оригинални продукти. Цените им са по-високи спрямо имитациите, но използвайки неоригинални продукти рискувате безвъзвратно да повредите своя iPhone.

Калъф за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.80 / 5.0 (16)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.