Колко време трябва да се зарежда нов телефон

Мобилните телефони днес са се превърнали в аксесоари, които използваме по-често от всички други предмети. При такава постоянна употреба изглежда, че всеки трябва да знае правилната технология за перфектната употреба. За съжаление, това не е така. Дори в такъв обикновен въпрос, като зареждането на смартфон, има много различни, често остарели мнения, които не само нямат основа за приложение, но могат да причинят известна вреда на батерията. От etuo ви споделяме няколко съвета за зареждането на смартфона и правилната грижа за здравето на батерията.

Колко време продължава първоначалното зареждане на телефона

1. Колко време трябва да се зарежда нов телефон

Когато започнете да зареждате нов телефон, първо, прочетете инструкциите за вашето устройство. Може да съдържа специфични от производителя съвети, които ще ви помогнат. В днешно време всички се продават вече заредени на ниво от 60%, за да поддържат батериите си в работно състояние. По този начин няма нужда първоначалният заряд да достига до 100%, както много хора мислят. Поставете SIM карта в смартфона, който сте закупили, включете го, извършете първоначалната настройка и започнете работа, както обикновено. 

Използвайте разреждане до около 20% и след това го заредете заредете до 80-90%. Има различни мнения, че новата батерия на телефона трябва да се калибрира при първото зареждане. Наистина, това е важно. Продължителността и качеството на устройството зависят от доброто състояние на батерията.

Как правилно да зареждаме своя смартфон 

Всеки иска батерията да живее по-дълго и да се разгражда по-бавно. За да направите това, следвайте тези прости съвети:

• не позволявайте на вашия смартфон да надхвърли процента от 20% (минимум) до 90% (максимум);

• не зареждайте телефона си през нощта, тъй като ще остане включен в зарядното , по-дълго време, отколкото се нуждае и ще се получи презареждане;

• калибрирайте батерията на всеки няколко месеца – това ще помогне за по-голяма издръжливост;

• използвайте само оригинално или висококачествено захранване и кабел; 

• ако оригиналните аксесоари са станали неизползваеми или са били изгубени, купувайте само модели на доказана марка, които можете да откриете на супер цени в онлайн магазина etuo.bg;

• обърнете внимание и на характеристиките на зарядните устройства – те трябва да съвпадат с оригиналните. 

• не играйте игри дълго време, защото това генерира много топлина. Не позволявайте на процесора да се нагрее над 38 градуса. Можете да разберете температурата на процесора с помощта на приложения;

• при студено време не трябва да използвате смартфона си навън за дълго, а при ниски температури – носете го във вътрешен джоб и не го изваждайте.

Правилното зареждане е изключително важно за скоростта и определя колко дълго ще можете да използвате смартфона.

Какви начини има за зареждане на телефон

Оптималният режим на зареждане се счита за често, кратко свързване на телефона към източник на захранване чрез зарядното устройство, предоставено от производителите. Ако е необходимо, можете да използвате чужди аксесоари, тъй като почти всички те имат едни и същи параметри. Просто трябва да го държите под око – ако се нагрява в същото време, това означава, че се използва нискокачествен адаптер, който е по-добре да замените.

Можете да свържете устройството към различни източници на захранване:

• фиксирана мрежа;

• компютър чрез USB кабели за зареждане;

• адаптер за кола (запалка);

• power bank.

Ако смартфонът има функция за супер зареждане, тогава можете да го употребявате, но ограничете времето (до достигане на 50%), след което вече можете да изключите функцията. Имате възможност да го ползвате, докато се зарежда, но трябва да запомните, че това забавя процеса.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.