Квадратните балончета на Messenger в телефоните Xiaomi – как да ги изключим?

Работата на приложението Messenger може да варира значително в зависимост от марката и модела на смартфона, както и от версията на операционната система. По тази причина понякога възникват проблеми като квадратни балони на Messenger на телефоните Xiaomi, които пречат на нормалното използване на приложението. Каква точно е причината за подобен проблем и как можете да го решите? Ще обясним в тази статия.

Квадратните балончета на Messenger в телефоните Xiaomi – каква е причината?

1. Квадратните балончета на Messenger в телефоните Xiaomi – как да ги изключим?

Начинът, по който работи Messenger, пряко зависи от версията на приложението, която използвате на Вашия смартфон Xiaomi. Освен това версията на операционната система Android, инсталирана на смартфона също е от значение. Например Android 11 промени работата на балончетата на Messenger дотолкова, че значително затрудни използването на приложението от собствениците на телефони Xiaomi. Балончетата станаха от кръгли квадратни и започнаха да причиняват блокиране на Messenger при преглеждане и отговаряне на съобщения.

Как да промените балончетата на Messenger на телефони Xiaomi?

Някои версии на Android и приложението Messenger позволяват да включвате и изключвате балоните за съобщения и дори да променяте дизайна им. Ако искате да проверите дали това е възможно на Вашия телефон:

1. Включете приложението Messenger.

2. Докоснете своя аватар в левия горен ъгъл на екрана.

3. Превъртете екрана надолу.

4. Докоснете иконата „Балончета“.

5. В зависимост от версията на Вашия Android и Messenger можете да я използвате, за да активирате/деактивирате балончетата или да промените настройките им.

6. В последния случай е възможно да зададете т.нар. балони, т.е. само профилните снимки на хората, които Ви пишат или да зададете т.нар. интелигентен изглед, т.е. да се вижда част от съдържанието на съобщенията, които получавате.

Как да изключим квадратните балончета на Messenger в телефоните Xiaomi?

Ако по някаква причина балоните на Messenger в Xiaomi не отговарят на предпочитанията Ви и не можете да ги промените чрез стандартните настройки на телефона, трябва да преминете към разширени решения. Те включват изтриване на актуализираната версия на приложението Messenger и изтегляне на предишна версия, която преди Ви е харесвала. Можете да го направите по следния начин:

1. Отворете настройките на телефона.

2. Влезте в категория „Приложения“.

3. Намерете Messenger в списъка с приложения.

4. Докоснете името на приложението. В следващия прозорец под името ще видите номера на версията на приложението, която използвате.

5. Изберете „Деинсталирай“.

6. След деинсталирането на Messenger отворете Google Play.

7. Потърсете Messenger.

8. Натиснете 2-те точки в горния десен ъгъл на екрана.

9. Премахнете тикчето в опция „Автоматични актуализации“.

10. Изтеглете и инсталирайте приложението Messenger.

11. Ако смартфонът е изтеглил по-стара версия на Messenger, проблемът с квадратните балончета би трябвало да е решен.

12. Ако е изтеглена същата версия на приложението, трябва отново да деинсталирате Messenger и да изтеглете по-старата му версия, предлагана в Google Play. Внимавайте да изтеглите приложението от надежден източник!

13. Не забравяйте, че подходящата за Вас версия на приложението може да е различна в зависимост от това какъв Android използвате и от проблема, с който се сблъсквате. Например за да изключите квадратните балончета от Messenger в телефоните Xiaomi с Android 11, се препоръчва изтегляне на приложението във версия 266 или по-стара.

kalufi-za-telefon

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.