Може ли да използваме iPad като мобилен телефон?

Знаете ли, че вашият iPad може да функционира като телефон, от който да се обаждате и изпращате съобщения? Използването на вашия таблет като телефон е доста лесно, но има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да го настроите. Кои са те?

Как може iPad да се използва като телефон?

Конфигурирането на вашия таблет да функционира като телефонен апарат не е много трудна задача, но има много начини да го направите. Настройките зависят от вашите нужди и от това до какво имате и до какво нямате достъп. Кой вариант е най-добър за вас?

 

Обаждане от iPad с iPhone

Може ли да използваме iPad като мобилен телефон?

Ако вече имате iPhone, е доста лесно да използвате Айпад като мобилен апарат, като позволите на телефонните обаждания от вашия iPhone да преминават към него. Вашите устройства позволяват свързване чрез вашия Apple ID, но трябва да промените някои настройки, за да започнете да приемате обаждания.

 

Според поддръжката на Apple това става, като изпълните следните стъпки:

1. В настройките на телефона отидете на Cellular;

 

2. Ако имате Dual Sim (което означава, че имате повече от един телефонен номер, свързан с едно устройство), изберете от коя телефонна линия искате да получавате обаждания;

 

3. Изберете Calls on Other Devices (Обаждания от други устройства) и го включете, след което изберете вашия таблет да получава обаждания. Тази опция ще работи само ако вашите устройства са близо едно до друго;

 

4. Върнете се в настройките, отидете на FaceTime. Включете FaceTime и Обаждания от iPhone. Ако бъдете запитани, включете WiFi обаждане.

 

Следването на тези стъпки ще ви позволи да се обадите, като отворите приложението FaceTime и изберете контакт или въведете телефонен номер.

 

Получаване на обаждания чрез Wi-Fi

Можете да осъществявате и получавате повиквания от iPad, като използвате Wi-Fi Calling за препращане на телефонни обаждания през вашия iPhone. Може да го направите лесно, ако следвате следните стъпки, като започнете с вашия телефон:

 

• Отивате в настройките и след това натискате върху Phone;

 

• Ще видите добавяне на Wi-Fi Calling точно до името на вашия оператор;

 

• Активирате Wi-Fi Calling за други устройства;

 

• Устройството ще се появи на екрана ви;

 

• Включете устройството, което искате да използвате.

 

След като настроихте вашия iPhone, сега продължете с вашия таблет:

 

• Отидете в Settings;

 

• Изберете приложението FaceTime;

 

• Ще видите опция Upgrade to wi-fi calling, натиснете я.

 

След като изпълните инструкциите, които прочетохте дотук, можете да започнете да получавате обаждания на таблета ви, чрез Wi-Fi.

 

Разговори във FaceTime чрез Айпад

Таблетът може да се използва като мобилен апарат. Чрез FaceTime можете да провеждате безплатни разговори с всеки (дори да няма устройство на Apple), а текстови съобщения можете да изпращате от приложението за съобщения. Той може да бъде свързан и с план за мобилни услуги и данни за iPhone, за да можете да се обаждате и да изпращате текстови съобщения от него, когато няма достъп до безжична мрежа.

 

Важно е да се отбележи, че падът не може да разполага с клетъчен апарат или SMS/MMS услуги. Това означава, че ако нямате iPhone, който да свържете с вашия iPad, ще можете да провеждате разговори от вашия таблет само чрез WiFi. Това означава да използвате приложения като FaceTime, Skype, Ooma и др. за провеждане на разговори, както и интернет услуги за съобщения като iMessage, Skype, Google Hangouts и др. за изпращане на текстови съобщения. VoIP е съкращение от Voice over Internet Protocol (Глас по интернет протокол), което означава телефонно обаждане чрез интернет, а не чрез клетъчни данни.

 

Ако сте решили, че ще използвате вашия iPad като мобилен апарат и се нуждаете от различни принадлежности за него, то онлайн магазин Etuo e подходящ за това. В него ще откриете всички необходими калъфи за Apple устройства, протектори и аксесоари. Предлаганите продукти от etuo.bg са с най-разнообразни цени подходящи за всеки.

 
калъфи за телефони погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.