Настройки на iPad - съвети за нови потребители

Технологичният свят, в който живеем, не престава да ни предлага все повече възможности за това да сме винаги кънектнъти, винаги да имаме връзка с мрежата и любимите си хора, както и да използваме докрай ресурсите на интернет и не само. Все повече хора решават да си закупят iPad, защото този вид устройство притежава ултра стилен дизайн, предлага висока производителност и е напълно адаптирано към нуждите на търсещите удобства и перфектно изпълнение на поставените задачи.

Ако и Вие сте се спрели на таблети Айпад и искате да разберете повече за техните първоначални настройки, персонализиране, предпазване и актуализации, в тази публикация ще намерите ценни съвети, които ще Ви помогнат в изпълнението на стъпки, като подготовка на устройството, включване и първични настройки. Част от използването на iPad е и изборът на качествени калъфи, които в онлайн магазин etuo.bg ще откриете на ниски цени и с много високо качество.

Стъпка 1: Подготовка и включване

Настройки на iPad - съвети за нови потребители

Apple е операционна система, която има специален принцип на работа, с който потребителите трябва да се запознаят предварително. Настройването на iPad е важно да бъде последователно направено, като първата стъпка е подготовката и включването. За целта Ви е нужна връзка с интернет или компютър, към който да свържете таблета. Преди всичко е добре да се заемете с подготовката на следните неща: 

• Wi-Fi мрежа или достъп до мобилни данни;

• Apple ID идентификатор (можете да го създадете и по време на настройването) - ще Ви трябва и парола; 

• За да използвате Apple Play е нужно да предоставите данни за Вашата дебитна или кредитна карта; 

• При наличието на стар iPad, трябва да прехвърлите наличните в него данни към новото устройство. Същото се изисква и ако до този момент сте използвали Андроид. 

След като се погрижите за всички тези неща, бихте могли спокойно да преминете и към самите настройки, които могат да отнемат време. Освен с тях, не е лоша идея да се заемете и с избора на кейсове от магазин etuo, които ще допринесат за още по-модерния и красив външен вид на устройството, но наред с това и за предпазването му от механични повреди.

Стъпка 2: Преход от устройство на Android към iPad

Ако сте решили да преминете към iPad на Apple, можете да прехвърлите всички данни от Андроид устройството към новото. Самото преминаване се състои в следното: 

• Използвайте приложението Move to iOS - това е възможно, когато правите първоначални настройки;

• Прочетете статията за прехвърляне на Apple Support, преди да се заемете с прехода от Андроид към Айпад;

• Когато работите с iPad, следвайте инструкциите за настройване, а след това влезте в “Приложения и данни” и прехвърлете данните;

• Когато работите с Android, на първо време включете Wi-fi, а като втора стъпка преминете към прехвърляне на данните към iOS. 

Следвайте инструкциите на екрана, за да не объркате нещо. И не забравяйте да помислите и за естетическата част на нещата - купете предпазни калъфи от etuo и се насладете на новото си устройство.

Стъпка 3: Начални настройки

Когато дойде време за извършването на Айпад настройките, е добре да сте запознати и с това в какво се състоят те. А именно:

• Натискане и задържане на бутона най-отгоре. Трябва да се появи логото на Apple;

• В случай че таблетът не се включи, вероятно става въпрос за изтощена батерия, която трябва да заредите;

• Избор на ръчни настройки/set up manually;

• Следване на инструкциите;

• В случай че разполагате с друго Apple устройство (айфон, айпад, айпод тъч и др.), можете да разчитате на тях за настройването - бързо начало/quick start;

• Друг вариант за прехвърляне на информацията е като използвате кабел и по този начин осъществите трансфера на данни;

• Налице е и функцията “Voice Over”, която е предназначена за хора с влошено зрение. Това позволява четенето на екрана, а след това и извършването на настройките на новия iPad.

Инсталирането на приложения, като iTunes, език и задаване на местоположение, са част от процеса по настройване и персонализиране на айпада. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.