NFC - какво е това и как да го активирам?

NFC е комуникационна технология, станала стандарт за високия клас телефони. В днешната статия обясняваме какво е популярен модул и за какво е предназначен.

Какво е NFC?

1. NFC - какво е това и как да го активирам?

NFC или Near Field Communication е технология, която позволява безжичен пренос на файлове между мобилни устройства. NFC предоставя и изпраща цифрова информация на разстояние от около 20 сантиметра и използва радиовълни за тази цел. Модулът е базиран на Android 2.3.

Използването на NFC технологията на практика

Поради факта, че NFC работи с много банкови приложения, на практика с тази технология е възможно да плащате за покупки чрез телефона. В допълнение, NFC ви позволява да обменяте файлове между устройства и да получавате информация от NFC тагове. В заключение, благодарение на модула нашият клетъчен апарат може незабавно да прехвърля данни, да действа като четец на информация или разплащателна карта. NFC технологията се предлага, наред с други, в смартфони като Samsung Galaxy S10, Huawei P30, и LG K40.

Предимства на NFC технологията

2. NFC - какво е това и как да го активирам?

NFC има две основни предимства. Той е изключително сигурен и, както беше споменато по-горе, използва NFC етикети.

Технологията незабавно свързва устройства помежду си, но само на кратко разстояние и когато смартфоните са отключени. Благодарение на това не е възможно някой тайно да се свърже по телефона без нашето съгласие. В допълнение, NFC има допълнителна форма на сигурност на Secure Element SE.

NFC маркерите са малки чипове под формата на висулка или стикер. След като се приближи до телефона, чипът му изпраща информация.

Как да активирате NFC на телефона си?

За да активирате NFC на вашия смартфон, плъзнете надолу лентата с известия и разгънете нейните допълнителни функции. Ако не можете да намерите търсения елемент, трябва да отидете в „Настройки“ и в „Свързване“ / „Връзки“ / „Споделяне“, потърсете опцията „NFC връзка“. За съжаление трябва да сте наясно с факта, че не всеки смартфон е оборудван с NFC модул.

Заплахи за потребителите, които плащат по телефона

3. NFC - какво е това и как да го активирам?

Хората, които плащат за покупки със смартфони, трябва да са наясно с факта, че техните устройства са особено уязвими от множество механични повреди и падания.

Затова горещо препоръчваме на собствениците на смартфони, използващи NFC, да подсигурят своите устройства със защитен калъф и стъкло или LCD фолио. Изборът на калъфи е огромен.

Офертата на магазина etuo включва стилни кожени, силиконови, бронирани, кейсове тип книга, тефтер и много други. Също така ви каним да се запознаете с колекциите от калъфи с тематични щампи.

Поради факта, че NFC работи с много банкови приложения, на практика с тази технология е възможно да плащате за покупки чрез телефона. В допълнение, NFC ви позволява да обменяте файлове между устройства и да получавате информация от NFC тагове. В заключение, благодарение на модула нашият клетъчен апарат може незабавно да прехвърля данни, да действа като четец на информация или разплащателна карта. NFC технологията се предлага, наред с други, в смартфони като Samsung Galaxy S8, Huawei P10, Huawei P Smart и LG Q6.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (11)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.