По-добри ли са силиконовите калъфи от твърдите?

Ако сте като повечето хора, вероятно използвате телефона си през почти всички части от деня. От извършване на обаждания до проверка на имейл или сърфиране в мрежата – смартфонът е жизненоважна част от ежедневието ви. Това означава, че вашето мобилно устройство се нуждае от качествена защита, което подтиква потребителите да търсят най-добрите възможни калъфи на пазара. Моделите варират – цветни, пластмасови, TPU, силиконови или твърди, скъпи или евтини, гъвкави или негъвкави и т.н. В днешната статия ще се фокусираме върху два основни вида – силиконови и твърдите.

Как да изберем гръбче?

По-добри ли са силиконовите калъфи от твърдите?

Дори в такъв малък въпрос си струва да бъдете щателни и да направите внимателен избор. Запомнете – това може да определи колко дълго ще се радвате на чисто нов и функционален смартфон, дали той ще остане същият след седмица, месец, година.

И така, основните критерии за избор на висококачествена защитна броня или капак трябва да бъдат следните:

• добра здравина, устойчивост на напукване, надраскване при ежедневна употреба;

• възможно най-плътното прилепване - за да не се натрупват боклуци между телефона и калъфа;

• функционалност. Качественият калъф трябва да предпазва не само корпуса, но и екрана от повреда, а това е много деликатна част от устройството;

• защитното покритие не трябва да създава проблеми при използване на сензорния екран или при свързване на зарядно устройство, слушалки, насочване на камерата.

По-добри ли са силиконовите калъфи от твърдите?

Според нашите експерти от etuo.bg, кейсовете, изработени от силикон, притежават няколко основни и ключови предимства пред твърдите:

1. Силиконовите кейсове имат сравнително ниска цена пред твърдите модели, която е достъпна за всеки купувач.

2. Освен това имат висока степен на защита срещу надраскване и надраскване.

3. Той е с малко тегло, което е около 10 грама.

4. Доста е тънък, което е едно от основните му предимства, тъй като не добавя допълнителни размери към самия телефон.

5. Силиконът като материал има висока степен на гъвкавост. Тази функция присъства и в гръбчетата, което дава възможност да се повторят напълно всички завои на телефона.

6. Силиконовият кейс предпазва изцяло гърба на телефона, както и страните му. По принцип това са най-уязвимите зони на смартфона.

7. При използване на силиконов защитен аксесоар телефонът не се плъзга в ръцете ви, което означава, че няма да може да изскочи и да падне, както би могло да се случи с твърдите.

8. Различен е с това, че толерира резки промени в температурата, което означава, че няма да се деформира.

Водоустойчивост и удароустойчивост

Силиконовите кейсове най-често са изработени от течен силикон, което им придава водоустойчивост. Това ги превръща в перфектния гръб на смартфона за хора, които винаги са в движение или работят в рискова среда. Тези модели предлагат същото ниво на защита като твърдите, но също така са меки и абсорбиращи ударите. Омекотяването помага да предпазите корпуса на устройството си от вдлъбнатини, в допълнение към предотвратяването на драскотини или пукнатини от всяка повърхност, която влиза в контакт с него.

Подобрено сцепление

При кейсовете съществува голямо разнообразие от материали, от които да избирате. Едно от най-големите предимства на силикона е подобреното сцепление, което осигурява. В сравнение с по-твърдите материали, като пластмаса или метал, силиконът има много по-мека повърхност, която е по-малко вероятно да се изплъзне от ръката ви и да падне. В допълнение, такъв тип калъфи често са текстурирани, което ви помага за по-добрия захват. Това може да бъде особено полезно, ако използвате телефона си при хлъзгави или потни условия.

Достъпна цена и издръжливост

Сред многото кейсове за телефони на пазара, силиконовите гърбове са един от най-популярните поради тяхната относително достъпна цена. Ако търсите подходящ гръб за телефон, който ще издържи години напред и няма да ви излезе твърде скъпо, то тези модели са оптимално решение. Изработен от висококачествен материал, този калъф за телефон е изключително издръжлив на износване при ежедневна употреба.

 

Заключение

Ние от онлайн магазина на Etuo препоръчваме силиконовите калъфи пред твърдите заради техните основни предимства, свързани с цена, устойчивост и удобство. При избирането на нов кейс за смартфон е важно да вземете и други важни фактори под внимание – дизайн, здравина и тегло. Необходимо е да се отбележи, че тези черти също влизат в характеристиките на този тип калъфи, тъй като те са леки, но същевременно здрави. Може да ги намерите в най-различни дизайни – цветни, с пейзажи, абстрактни, а можете и да направите кейс по ваша идея. Комбинацията от всички тези фактори ги определя като силно търсени.

калъфи за телефони погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.