При допир на екрана телефонът не работи – какво да правя?

Някои смартфони имат проблем, при който екранът на устройството спира да реагира на допир или въвеждането на данни е много бавно. В днешната статия описваме най-честите причини, поради които възникват подобни проблеми и предлагаме няколко адекватни решения.

Ситуация 1. Мръсотията на екрана причинява проблеми с разпознаването при допир

1. При допир на екрана телефонът не работи – какво да правя?

1. Уверете се, че на екрана на смартфона няма прах, мръсотия, масло или влага.

2. Избършете екрана на телефона с влажна кърпа за очила или суха кърпа от микрофибър.

3. Проверете дали ръката ви е чиста и суха, преди да използвате телефона.

Ако горните съвети не са решили проблема, следвайте инструкциите по-долу.

Ситуация 2. Телефонът не отговаря, защото е под въздействието на електричество

2. При допир на екрана телефонът не работи – какво да правя?

Ако телефонът ви е свързан към източник на захранване, изключете зарядното устройство и проверете дали екранът реагира на допир. Ако тази точка не се отнася за вас или не е имала предвидения ефект, продължете.

Ситуация 3. Причината за проблема с телефона е софтуерна повреда

3. При допир на екрана телефонът не работи – какво да правя?

1. Опитайте да рестартирате устройството си. За целта задръжте бутона за захранването, докато телефонът се изключи. След това повторете процедурата и изчакайте устройството да се рестартира. Проверете дали сензорните функции на екрана са започнали да работят.

2. Ако рестартирането на устройството не работи, проблемът може да е във възстановяването на фабричните данни на телефона. За да направите това, стартирайте телефона в режим на възстановяване: натиснете дълго бутона за захранване, за да изключите телефона. След това едновременно натиснете и задръжте бутона за захранване и клавиша за увеличаване на силата на звука (бутон за намаляване на силата на звука при някои модели). Когато иконата на Android се появи на екрана, освободете двата клавиша. Използвайте бутоните за сила на звука, за да изберете "изчистване на данните / възстановяване на фабричните настройки", а след това бутона за включване, за да потвърдите изберете „Да - изтрийте всички потребителски данни“ и потвърдете, след това използвайте бутона за сила на звука, за да изберете опцията „Рестартиране на системата сега“, и потвърдете с бутона за захранване.

Ако след изпълнение на горните действия екранът все още не реагира на допир или има някакви други проблеми, това означава, че дисплеят вероятно има механична повреда. В тази ситуация най-доброто решение би било посещение на сайта или свързване с отдела на производителя/търговеца за следпродажбено обслужване.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.