Samsung Galaxy Buds vs Apple AirPods – кои да изберем 

Дори и в технологичния свят можем да станем свидетели на доста остри съперничества между култови устройства, които ни въвличат в разгорещени дебати на тема “Какво да изберем?”. Покупката на безжични слушалки е също сериозен повод за задълбочени анализи, свързани с подходящ модел, в който да инвестираме. На какво обаче да обърнем внимание в случая?

Фокусът на днешната статия ще е пословичната битка между двата лидера при този вид техника – Samsung Galaxy Buds и Apple AirPods. И двата продукта осигуряват на потребителите качество на звука, здравина, лесно зареждане и добър обхват. Разберете обаче повече за тези две феноменални предложения – с нас, специалистите от онлайн магазин etuo.bg, които сме готови да ви съдействаме с полезни съвети и идеи при избора на съвременни устройства и тяхната поддръжка. 

Предимства и недостатъци на Samsung Galaxy Buds 

1. Samsung Galaxy Buds vs Apple AirPods – кои да изберем 

От etuo определихме Samsung Galaxy Buds и Apple AirPods за двете топ решения към днешна дата, върху които ще хвърлим светлина в следващите редове. Ще започнем с безжичните слушалки на Самсунг и ще вникнем по-детайлно в техните функционални възможности, а и някои недостатъци. Ето какво е добре да знаете за тях при смяна на аксесоара за слушане на музика с нов: 

• минималистичен дизайн, който прави впечатление – ако така или иначе си падате по стилните и модерни аксесоари, Samsung Galaxy Buds могат да бъдат перфектното допълнение към вашия личен стил. Освен актуални с визията си, те също така са и доста практична технология;

• автоматичното разпознаване на ушите е част от множеството предимства на безжичните слушалки на Самсунг – умният принцип на работа е сред силните страни на този модел;

• оптично прилягане – когато слушаме музика или провеждаме разговори, не искаме да разделяме вниманието си в няколко посоки и постоянно да внимаваме за това дали слушалките няма да паднат… Със Samsung Galaxy Buds няма да има място за подобни притеснения;

• предаването на човешкия глас е ефективно, но при Apple AirPods тази функция е подобрена – това се определя като недостатък на Samsung Galaxy Buds. 

Друго характерно за Samsung Galaxy Buds е дългият живот на батерията, което отново можем да причислим към предимствата на този модел безжични слушалки. 

Предимства и недостатъци на Apple AirPods 

2. Samsung Galaxy Buds vs Apple AirPods – кои да изберем 

След като вече стана ясно какво можем да очакваме от Samsung Galaxy Buds, нека разберем повече за техния “конкурент” Apple AirPods. На първо място, добре е да кажем, че тези безжични слушалки предизвикаха сериозен интерес сред потребителите, защото се отличават с перфектните си технически възможности и красив дизайн. Излязоха на пазара през 2016-та, а към днешна дата са сред най-купуваните аксесоари за слушане на музика и за провеждане на разговори. 

Характерното за Apple AirPods е, че притежават изчистена и елегантна визия, предлагат надеждно изпълнение, дават възможност за персонални настройки при предаване на звука и се зареждат безжично. Качеството на микрофона е много високо, но като недостатък се определя по-ниската свързаност на Apple AirPods в сравнение с тази на своя съперник. 

Как да изберем най-добрите безжични слушалки

Стане ли дума за аудио, изискванията не са никак малко. В много от случаите критериите са доста субективни, но това не означава, че не бива да ги прилагаме. Ако искаме да се сдобием с най-подходящите за нас безжични слушалки, е добре да се придържаме към 3 основни точки – марка, цена и функции. 

Без значение дали ще изберем Apple AirPods, или друг модел безжични слушалки, е важно да изискваме от тях да предават добре звука, батерията им да издържа максимално дълго време. Дизайнът им е също водещ фактор, към който повечето от потребителите се придържат. Размерите и формата на аксесоара е добре да бъдат компактни. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.