Търсене по снимка на телефона – инструкции

Функцията за търсене по снимка на Google е полезна, когато намерим интересна снимка онлайн и желаем да научим нещо повече за нея. Освен това, тази опция е безценна, когато искаме да проверим дали някой без наше съгласие използва снимките, които сме публикували в мрежата.

Търсене по снимка от телефона Google Images

1. Търсене по снимка на телефона – инструкции

Функцията за търсене чрез снимка на Google работи най-добре, когато търсеното от нас изображение е популярно и се появява на различни места в Интернет. Следователно, ще намерим много повече резултати, използвайки снимки на известни паметници, отколкото нашите собствени фотографии.

За да търсите в Google за повече изображения, подобни на тези, които ни интересуват:

1. щракнете и задръжте изображение от дадена уеб страница,

2. В прозореца, който се показва, изберете функцията: „Търсене на това изображение в Google“.

Резултатите от търсенето ще показват страници, които съдържат изображението и подобни на него снимки.

Приложения за разпознаване на снимки

2. Търсене по снимка на телефона – инструкции

На пазара се предлагат и интересни приложения за идентифициране на обекти с помощта на камерата на телефона. Една от тях е например безплатната програма Aipoly, налична за iPhone и Android устройства в магазина на Google Play и iTunes. Приложението разпознава обекти, без да е необходимо да ги снима.

Справя се отлично с идентифицирането на всекидневните предмети, различни видове храни и дори животински и растителни видове. Google Lens и Pinterst също са страхотни

Google Lens

Google Lens е способно да разпознава един тон елементи. Приложението разбира широк спектър от елементи, включително породи животни, растения, цветя, маркови джаджи и др. Най-голямото изключение са хората.

Освен това, за съвместими обекти, Google Lens ще извади и връзки за пазаруване, ако искате да ги купите. Процесът на настройка е изключително лесен. Просто инсталирайте приложението или го стартирате от Google Assistant и го насочете към обект. Google Lens ще ви уведоми, ако е намерено съвпадение, като показва малка синя икона в горната част на елемента. Вместо специално приложение, потребителите на iPhone могат да намерят функционалността на Google Lens в лентата за търсене на основното приложение на Google.

Pinterest

Това приложение е друга опция за търсене по снимки чрез разпознаването на обекта. По същия начин Pinterest има инструмент за визуално търсене, където правите снимка, а приложението извлича връзки и страници за обектите, които идентифицира. Решението на Pinterest може също да съвпада с множество елементи в сложно изображение, като например облекло.

Подобно на Google, то ви показва връзки за пазаруване, чрез които можете директно да закупите продукта.

Визуалното търсене със снимка на Pinterest е предназначено предимно за това, с което е известна социалната мрежа, като дизайни, облекла и други подобни категории. За цели като изследване на природата Google Lens ще се справи по-добре със задачата.

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.