Вреди ли магнитът, поставен в калъфа, на телефона?

Производителите на смартфони не разполагат, или поне не предоставят информация, дали GSM аксесоарите с магнити влияят неблагоприятно върху работата на телефоните. Някои потребители обаче са убедени, че магнитите, използвани за направата на защитните калъфи, оказват неблагоприятно въздействие върху мобилните устройства. Но дали това е така в действителност, ще разберете, като прочете тази кратка, но надяваме се, интересна статия.

Магнитен кейс – мнения и рецензии

1. Вреди ли магнитът, поставен в калъфа, на телефона?

Да, вярно е, че смартфоните не работят добре, когато в близост до тях има силни магнити. Поради този факт битуват известни съмнения дали калъфите с магнитни закопчалки нарушават нормалното функциониране на мобилните апарати.

Ето защо в онлайн пространството се водят ожесточени спорове по тази тема. От една страна привържениците на магнитните кейсове с капак вярват, че магнитите са практични пособия, предпазващи от внезапно и нежелано отваряне на защитния аксесоар, което може до доведе до изпускане на телефона и до неговото увреждане и дори счупване.

Противниците на този тип GSM принадлежности, от друга страна, посочват, че силните магнити могат да имат негативен ефект върху живота на батерията, да предизвикат автоматично отключване на екрана, да повредят дисплея и дори да съкратят живота на процесора и на други важни компоненти на устройството.

Калъф с магнит - вреден или безопасен?

Нека допуснем, че силата на магнитите би могла да окаже въздействие върху експлоатационните възможности на смартфоните.

Но, тъй като силата е относително понятие, е редно да споменем също така, че калъфите тип кобури притежават много малки магнити, със слаба мощност, които единствено предотвратяват случайното и нежелано отваряне на предпазния аксесоар.

Следователно няма реална опасност магнитите, използвани за направата на предпазни кейсове, да укажат негативно влияние върху електрониката на мобилните устройства, защото тяхната сила е пренебрежимо слаба.

Освен това нека не забравяме, че самите производителите на телефони произвеждат оригинални аксесоари с магнитни за GSM апарати. А и магнитите биват използвани за направата не само на калъфи, но и на други принадлежности като например телефонни стойки и държачи за кола.

Магнитни кейсове за смартфони се предлагат и в повечето оторизирани магазини на мобилните оператори.

Така че, ако магнитите в GSM аксесоарите по някакъв начин застрашаваха работата на смартфоните, то едва ли тези продукти биха се предлагали от реномираните производители на телефони и мобилните оператори.

Безопасни и модерни магнитни кейсове

2. Вреди ли магнитът, поставен в калъфа, на телефона?

В заключение можем да приемем, че магнитните калъфи са не само безопасни, но и изключително практични за употреба. Вътре в корпуса им има силиконов обвивка, която допълнително предпазва устройството от повреди и го поддържа в стабилно положение, дори при падания и директни удари.

Първокласното им покритие е изработено от екологична кожа, приятна на допир, и е завършено с декоративни шевове по краищата.

Малките магнити, използвани за тяхната направа, предотвратяват спонтанното отваряне на калъфа и в същото време не влияят неблагоприятно върху функционирането на смартфона.

Този тип защитни GSM принадлежности имат всички необходими изрези за конекторите и компонентите на дадения модел телефон, за който са предназначени, като високоговорител, камера или аудио вход. Калъфите с капак се предлагат в едноцветни версии, както и с модерни щампи.

Така че ако се нуждаете от солиден и стилен аксесоар за вашия любим телефон, можете да разгледате нашите актуални оферти.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.