Защо не мога да тегля от Google Play

Често срещан проблем, с който се сблъскват собствениците на телефони и таблети с Android, са грешки при теглене на приложения от Google Play. В същото време кодовете за грешки могат да бъдат много различни. От онлайн магазин Etuo.bg сме подготвили подробни инструкции, които описват какво да направите, ако приложенията от Play Store не се теглят на вашето Android устройство, за да се справите със ситуацията.

Кои настройки да проверим при проблем с Play Store

1. Защо не мога да тегля от Google Play

Нека започнем с първите, прости и основни стъпки, които трябва да предприемете, ако имате проблеми с тегленето на приложения на Android от Google Play: 

• проверете дали интернет работи по принцип (като отворите страница в браузър, за предпочитане с протокол https, тъй като грешките при установяване на защитени връзки също водят до проблеми с тегленето на приложения);

• проверете дали проблемът възниква както при теглене през 3G/LTE, така и през Wi-FI – ако всичко върви добре с един от видовете връзка, може да е в настройките на рутера или от страна на доставчика. Освен това на теория приложенията може да не се теглят в публични Wi-Fi мрежи, ако телефонът не открива Wi-Fi мрежа прегледайте съветите в нашия блог.;

• отидете на Настройки – Дата и час и се уверете, че датата, часът и часовата зона са зададени правилно, в идеалния случай задайте " Мрежова дата и час " и " Часова зона на мрежа ", но ако часът е неправилен с тези опции, деактивирайте тези елементи и задайте ръчно датата и часа;

• опитайте просто рестартиране на вашия смартфон, понякога това решава проблема – натиснете и задръжте бутона за захранване, докато се появи менюто и изберете елемента " Рестартиране " (ако не е там, изключете захранването и след това го включете обратно).

Тук става дума за най-простите методи за отстраняване на грешки. Ако проблемът все още не е отстранен, проверете паметта на таблета или телефона, както и възможни грешки, които може да са възникнали във Google Play.

Имаме ли достатъчно пространство на устройството си

Най-често срещаната причина да не можете да теглите нови приложения от Google Play е липсата на памет на устройството (когато остава по-малко от 1 гигабайт). Като се има предвид, че много игри и приложения са инсталирани на вътрешна памет по подразбиране, може да възникне неизправност, когато на пръв поглед има достатъчно свободно място. Научете как сами да изчистите паметта на телефона си, за да отстраните проблема. Приложенията могат да заемат много място на вашето устройство. Ако телефонът ви има малко памет, тогава причината, поради която приложенията не се теглят на телефона ви, е липсата на свободно място. Освободете място на телефона си. Изтрийте стари приложения, локални снимки и видеоклипове, които преди сте запазили в облачното хранилище. Ако това стане повтарящ се проблем, трябва да помислите за нов смартфон с повече място за съхранение.

Инсталирали ли сме последните актуализации

Струва си да проверите дали други програми в момента се актуализират. Факт е, че когато е свързана Wi-Fi мрежа, Google Play актуализира всички инсталирани програми във фонов режим и актуализациите се пускат доста често. Докато нещо се актуализира, новите инсталации ще бъдат задържани. Необходимо е да направите няколко неща:

• отворете Google Play и кликнете върху иконата "Меню";

• кликнете върху „Моите приложения и игри“. В първия раздел "Актуализации" вижте дали процесът на теглене на актуализации е в ход;

• изчакайте до края или ръчно спрете актуализациите;

• проверете за незавършени процеси в раздела "Инсталирани".

Няма да е излишно да дадете разрешение за теглене на приложения, когато сте свързани към Wi-Fi и мобилна мрежа. Отворете "Меню – Настройки – “Изтегляне на приложение", задайте "Всяка мрежа" или "Само през Wi-Fi", за да не губите мобилен трафик, съветваме от etuo.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.