Защо телефонът ми губи обхват?

Потребителите на мобилни устройства често се сблъскват с проблема със загубата на покритие и прекъсването на телефонните разговори. Днес ще разгледаме първопричините за тези усложнения и ще представим начините за тяхното разрешаване.

Причина №1 Проблем с мрежата или силата на сигнала

1. Защо телефонът ми губи обхват?

Ако телефонът ви не показва ленти в иконата за обхват, най-вероятно сте в мъртва зона. Мъртвите зони се създават на места, отдалечени от кулите на мобилните телефони и в райони с много точки за блокиране на сигнала. Тези точки включват, но не се ограничават до високи сгради, хълмове, планини и дървета. Освен това мъртвите зони често се намират под земята, например на места като линии на метрото и мазета.

За да получите обхват, напуснете сградата или подземното място. Ако сте навън и телефонът ви все още не приема сигнала, опитайте да вървите до по-голяма сграда, дърво или хълм. Това трябва да помогне за увеличаване на силата на сигнала.

Причина №2 Проблем с телефона

2. Защо телефонът ми губи обхват?

Ако никой друг, освен вас, има проблеми с осъществяването на обаждания, проблемът може да е във вашия смартфон. Този тип трудности възникват, ако телефонът няма актуализиран софтуер или трябва да бъде свързан със зарядно устройство. Уверете се, че телефонът ви е зареден и актуализиран до последната версия.

Причина №3 Губите обхват заради времето

3. Защо телефонът ми губи обхват?

Трудности при осъществяване на разговори често възникват при тежки метеорологични условия, тъй като водата има тенденция да блокира радиосигнала между телефонната кула и телефона. Ако загубата на покритие на мобилния телефон по време на лошо време е често срещан проблем, струва си да вземете ретранслатор на GSM сигнал.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.