CHRISTMAS SALE Намаления до -50% | виж повече »

Калъфи - Кейсове за Телефони | за таблет

Филтри Свий
Модел на устройството 88
×
В наличност Свий
В наличност Свий

Нужно ли е да оборудвате таблета си с калъф? Какъв точно да бъде аксесоарът и как да изберете подходящия модел? Вижте нашите съвети!

Каква е ползата от кейсовете

Защита

Калъфите за таблети са изключително практичен аксесоар, който с всяка година набира повече популярност. Ако доскоро покупката им беше задължителна основно за мобилните телефони, все повече собственици на таблети също откриват удобството на това допълнение. Макар и по-големи от телефоните, таблетите са достатъчно компактни, за да ги пренасяме в дамски чанти, раници, да ги закрепваме върху рафтове, бюра, купчини с книги и на какви ли не още места. И нерядко именно тази тяхна способност да се поберат навсякъде приспива бдителността ни и води до инциденти.

Паданията са най-честите причини за повреди при таблетите. В немалко случаи обаче има и инцидентни, свързани с надраскване, намокряне и др. Основният пострадал обикновено е дисплеят, а често има и вътрешни повреди, чиито ремонт е на стойност, сходна с тази на самото устройство.

Калъфите са отличен спасителен вариант. Те са изгодна превенция, която спестява скъпите ремонти, загубата на информация и ненужните грижи. Качественият калъф не струва много, а доказано удължава живота на скъпата смарт джаджа и помага за запазването ѝ в оригиналния вид максимално дълго.

Стил

Макар да са създадени, за да помогнат за безопасността на таблетите, калъфите имат също и не по-малка естетическа роля. Те помагат да персонализирате устройството си, да го „облечете“ така, че да пасва на личния ви стил. А освен това, имате възможност да разнообразявате визията му според повода, а и според настроението си. Можете да се заредите с няколко различни калъфа, които да сменяте.

Какви видове калъфи за таблети се предлагат

Функционалност

За да бъде покупката на калъф разумна, е важно моделът да отговаря на две основни изисквания: да предлага качествена защита на устройството и същевременно да не затруднява работата ни с него. В най-добрия случай моделът трябва да пази таблета от удар, натиск, надраскване, изпускане, заливане и т.н. Това значи, че трябва да го обхваща от всички страни, но без да увеличава съществено размера му и да дава удобен достъп до екрана и до страничните бутони за команди.

Книга

Моделите тип книга или тефтер изглеждат като стилна подвързия. Те са плътно прилепнали за гърба на устройството, а предната им част се разгръща като корица. Важно е да могат да се отворят на 360 градуса, за да позволяват да виждаме безпроблемно дисплея.

Когато калъфите от този тип са с твърд капак, те предлагат опция за използване на предната им страна като статив. Така екранът може да стои самостоятелно под удобен за вас ъгъл, перфектен за гледане на филми и видеа.

От две части

Друг практичен вариант за предпазване на таблетите са калъфите от две части: гръб и протектор. Можете да ги вземете в комплект или сами да сглобите избрания вариант. Гърбовете могат да са меки или твърди, а някои от тях имат и разгъващо се краче, което служи за подпиране като поставка.

Протекторът за екран е прозрачен и изключително елегантен. Той се залепя за дисплея и го предпазва съвсем дискретно, без дори да бъде забелязван.

Материал

Произвеждат се кейсове за таблети от силикон, кожа, от плат, както и от полипропилен и други видове пластични съединения. По-меките и еластични модели предпазват основно от надраскване и леки удари, но ако желаете по-сериозна защита се насочете към по-плътните модели, които имат вътрешен противоударен слой.

Какви видове предлагаме

В категорията ще откриете модели:

  • - За различни марки – онлайн каталогът ни предлага калъфи, съобразени с особеностите на всеки от моделите таблети на Samsung, Apple, Nokia, Lenovo, Realme, Xiaomi, Huawei, Kindle и др. Всяко отделно предложение е съобразено с особеностите на съответния модел: размери на екрана, позиция и форма на камерата, на бутоните и др.;
  • - Тип „книга“ – затварят се с капак. С твърд гръб и здрави странични бордове, които предпазват устройството от всички страни. С опция за използване на капака като стойка. Някои от моделите позволяват достъп до част от тъчскрийна, без да се отваря целият капак;
  • - Отделни компоненти – гръб плюс протектор за екрана. Дават гъвкава възможност за предпазване на целия таблет, без екранът да бъде скрит;
  • - Бронирани противоударни модели – при изработката им е добавен специален слой, който действа като амортисьор. Някои от предложенията са с добавена на гърба сгъваема опора, която може да е прибрана плътно или да се ползва като стойка;
  • - Дизайнерски – ако имате нужда от повече цветно вдъхновение, разгледайте разнообразните кейсове, декорирани с колоритни и красиви изображения: абстрактни, с цветя, с етюди от Париж, с животни, с диня, със стилизирани бухалчета, пеперуди и много други;
  • - Персонализирани – за много от моделите предлагаме опция за изработване на персонализиран дизайн. Каква е вашата мания: цветя, бижута, море, планини, котенца, коне, децата ви? Всичко това може да се пренесе върху калъфа ви за таблет със специална щампа. Сами изработвате дизайна си! За целта е достатъчно да използвате приложението от нашия онлайн магазин, в което добавяте желаните изображения и ги центрирате в показания макет. Проектът, който виждате в полето, ще бъде реализиран върху вашия кейс.

Избрахте ли своя модел? Можете да го поръчате от онлайн магазин etuo.bg лесно и бързо – с доставка до 48 часа. Подарете си сигурност и стил!